Omgeving

WAPSERVEEN

De gezellige vakantie appartementen van Drents Genoegen zijn gelegen in Wapserveen, een klein dorpje in zuidwest Drenthe.

Wapserveen ligt slechts op een paar kilometer afstand van authentieke (brink)dorpen als Havelte, Frederiksoord, Vledder, Diever en Dwingeloo. De stad Meppel, met hippe boetiekjes en gezellige terrassen en de vestingstad Steenwijk zijn ook nabij.

Op loopafstand ligt het Holtingerveld met heidevelden, stuifzanden, vennen en hunebedden. Een prachtig natuurgebied om te wandelen, fietsen, paardrijden en met de honden op pad te gaan.

Natuur

De prachtige natuur rondom de vakantie appartementen van Drents Genoegen variërend van bos, heide tot water, biedt buitenleven ten top. Omgeven door maar liefst 3 nationale parken waar men heerlijk kan fietsen, paardrijden en wandelen.

Fietsen en wandelen

In een provincie waar je door zo’n mooi en afwisselend landschap kunt fietsen, liggen natuurlijk ook de mooiste routes voor je klaar. Wij geven graag een paar tips: Weldadig rondje, Drents-Friese woud route, Dwingelderveld route. Wilt u liever op de bonnefooi wegrijden? Aan de overkant van onze appartementen ligt knooppunt 72. Middels het fietsknooppunten systeem kunt u zelf uw route bepalen die u altijd weer terug brengt naar het vertrek knooppunt.

Gaat u graag met de mountainbike op pad? Kies dan voor een mountainbike rit over brede paden en uitdagende singletracks zoals bijvoorbeeld de MTB Ruinen, MTB Diever-Hoogersmilde of MTB Dwingeloo.

U kunt urenlang wandelen door de prachtige natuur van de nationale parken en het Holtingerveld op loopafstand van de vakantie appartementen van het Drents Genoegen. Zo is er bijvoorbeeld de Knapzakroute. Deze wandeling brengt u door de bossen, langs de vennen en heidevelden van het Wester- en Oosterzand terug naar Wapserveen. Uiteraard zijn er ook veel wandelroutes door de mooie Drentse dorpen.

Cultuur

Cultuurliefhebbers komen niets te kort bij ons. In Drenthe zijn veel musea, ateliers en worden er regelmatig exposities en diverse evenementen georganiseerd.

Een paar suggesties:

varen in Giethoorn

Op slechts een kwartier rijden van onze appartementen ligt Giethoorn, een idyllisch dorpje in Overijssel gelegen in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hier zijn talloze rietgedekte boerderijen gebouwd op kleine veeneilandjes die met ruim 170 houten bruggetjes zijn verbonden. U kunt er varen met een fluisterbootje of een rondvaartboot. Tijdens het varen komt u langs de prachtige 18de en 19de boerderijen en vaart u onder de bruggetjes door.

Kinderen

Met kinderen naar Drenthe op vakantie? Dat is een heel goed plan. Het is hier een paradijs voor ‘jonge’ gezinnen, met volop verrassende uitjes. Openlucht zwembaden, attractieparken, stoere beleefpaden en musea, je komt zeker tijd te kort. We tippen je:

Culinair

Op culinair gebied is er van alles te beleven en te proeven bij de vele restaurants in de omgeving. In de omliggende dorpen Havelte, Frederiksoord, Vledder, Diever en Dwingeloo is er keuze genoeg voor een heerlijke lunch of diner.

Golf

Op slechts 10 minuten afstand, naast de hunebedden van het Holtingerveld vindt u de mooie 18 holes golfbaan met A-status van Golfclub Havelte.

In de buurt vind je ook de volgende 18-holes golfbanen:

Paardrijden

Vanaf de vakantie appartementen van Drents Genoegen rijd je binnen een paar minuten met je paard het Holtingerveld in. Er zijn lange brede zandpaden die uitnodigen tot een heerlijke galop. In dit natuurgebied mag je bijna overal rijden en kan je uren genieten zonder dat je een verharde weg over hoeft te steken.

Vlakbij ligt het Dwingelderveld met nog eens 57 kilometer aan ruiterpaden en het Drents-Friese Wold beschikt over een 4 -tal dagroutes van ongeveer 2 uur per route. De dagroutes starten op verschillende locaties.

In de omgeving zijn verschillende maneges die buitenritten organiseren.

Zwemmen

Waar je ook verblijft in Drenthe, er is altijd wel een (buiten)zwembad in de buurt. Ook hoef je in Drenthe niet ver te zoeken om een mooie zwemplas te vinden. Op zeer korte afstand van onze appartementen is Bosbad Vledder (buitenbad), een leuk zwem- en speelparadijs. In Meppel is een mooi binnenzwembad genaamd Bad Hesselingen.